Вафлі з зеленої гречки



Мої улюблені вафлі ...

Чому?

Напевно, тому що в них багато підсушених поверхонь і ними так казково смачно похрумтіти з чаєм після порції ранкового салату...


Найголовніше для вафель - це, звичайно ж, форма. Без неї вафлі ніяким чином не вийдуть. Тому - шукайте форму, краще за все - силіконову. А потім - замішуйте  тісто.
  
Тісто: 

- 300 г вимоченої зеленої гречки
 - 300 г гарбуза
 - 5-8 ст. ложок з верхом кокосової стружки
 - вода - 250-350 г
 - сіль - щіпка
 - перець чорний - хороша щіпка
 - коріандр- 1ч ложка з верхом, можна і 2
 - куркума - 1 ч. ложка
 - родзинки - хороша пригорща
  
Чашку зеленої гречки замочили на ніч. Вранці воду злили, гречку промили. Додали спеції, воду і стружку, подрібнили ручним блендером. Окремо натерли гарбуз на дрібну стружку і вже вручну вмішали в гречане тісто. Тісто має вийти густе. Спочатку я додавала соду, гашену оцтом, але потім подивилася, що тісто таке повинно бути густе, що сода тут нічого не зробить за своїм призначенням, - таке тісто, навіть, і не подумає підніматися. Тому, соду з тіста виключила.

Якби ви замішували  тісто на гречаній муці, то вафлі, напевно б, розвалювалися, бо гречана мука зроблена з обсмаженої гречки, яка, мабуть, в процесі обсмажування, втратила свої липкі властивості.

Але тісто із зеленої гречки має прекрасні в'яжучі властивості. У таке тісто вам не знадобиться додавати яйце. І, також, не знадобиться додавати жир для випічки. Жиру міститься  в кокосовій стружці.

  
Випікаємо такий гречаний делікатес в духовці хвилин 40 при температурі 150-100 градусів. Практично, нам потрібно тісто прогріти і висушити. Великі температури тут не потрібні. Процес цей не швидкий, до того ж, добре залишити вафлі в вимкненій духовці, щоб вони досушились.

Зберігати в холодильнику, а перед вживанням розігріти на сухій сковорідці на найменшій температурі. Без масла, звичайно ж.


Вафлі мають пористу структуру, тому так і хочеться чимось її заповнити. Варіантів може бути багато. 
На фото - малинове пюре із замороженої малини, перетерте з медом, з додаванням насіння чіа.


Коли душа хоче солоденького ...


Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації