Вафлі з зеленої гречки
Мої улюблені вафлі ...
Чому?
Напевно, тому що в них багато підсушених поверхонь і ними так
казково смачно похрумтіти з чаєм після порції ранкового салату...
Найголовніше для вафель - це, звичайно ж, форма. Без неї вафлі
ніяким чином не вийдуть. Тому - шукайте форму, краще за все - силіконову. А потім - замішуйте тісто.
Тісто:
- 300 г вимоченої зеленої гречки
Чашку зеленої гречки замочили на ніч. Вранці воду злили, гречку
промили. Додали спеції, воду і стружку, подрібнили ручним блендером. Окремо
натерли гарбуз на дрібну стружку і вже вручну вмішали в гречане тісто. Тісто
має вийти густе. Спочатку я додавала соду, гашену оцтом, але потім подивилася,
що тісто таке повинно бути густе, що сода тут нічого не зробить за своїм
призначенням, - таке тісто, навіть, і не подумає підніматися. Тому, соду з тіста
виключила.
Якби ви замішували тісто на гречаній муці, то вафлі, напевно б,
розвалювалися, бо гречана мука зроблена з обсмаженої гречки, яка, мабуть,
в процесі обсмажування, втратила свої липкі властивості.
Але тісто із зеленої гречки має прекрасні в'яжучі властивості.
У таке тісто вам не знадобиться додавати яйце. І, також, не знадобиться додавати
жир для випічки. Жиру міститься в кокосовій стружці.
Випікаємо такий гречаний делікатес в духовці хвилин 40 при
температурі 150-100 градусів. Практично, нам потрібно тісто прогріти і
висушити. Великі температури тут не потрібні. Процес цей не швидкий, до того ж, добре залишити вафлі в вимкненій духовці, щоб вони досушились.
Зберігати в холодильнику, а перед вживанням розігріти на сухій
сковорідці на найменшій температурі. Без масла, звичайно ж.
Вафлі мають пористу структуру, тому так і хочеться чимось її
заповнити. Варіантів може бути багато.
На фото - малинове пюре із замороженої
малини, перетерте з медом, з додаванням насіння чіа.
Коли душа хоче солоденького ...
Дуже спокусливо.....
ВідповістиВидалити