Морквяно-банановий пиріг без розпушувача


Морквяно-банановий пиріг без розпушувача. Спроба №2.

Продукти:

яйця                  3 шт (202 г зі шкорлупою)
банани              2 шт (207 г без шкірки)
морква              2 шт ( 400 г)
борошно кукурудзяне     1 великий стакан (120 г)
ізюм                   2 жмені (60 г)
волоські горіхи (70 г )
куркума              1 ч.л.
порошок меленого імбиру 1 ч.л.


1. Збити яйця у круту піну. Мій міксер справляється з цією задачею за 5-6 хвилин.

2. Банани наріжте на кусочки і перетворіть на пюре за допомогою ручного блендеру, або будь-яким іншим способом.

3. Вмішайте бананове пюре у збиті яйця.

4. Додайте кукурудзяного борошна мілкого помолу, куркуму і імбир. Все гарненько вимісіть міксером на самій маленькій швидкості.

5. Моркву потріть на мілку тертушку і вмішайте в тісто.

6. Всипте в тісто ізюм та подрібнені волоські горіхи.

7. Висипте тісто у змащену кокосовим маслом форму.

8. Поставте випікатись у прогріту духовку на 180 С. Я тримала на такій температурі 15 хвилин. Потім зменшила до 150 С і випікала ще 25 хвилин. Загальний час випікання -  40 хвилин. 
Потім пиріг стояв у духовій шафі ще пів-години.


Мені ж було невтерцець дізнатися що ж у мене вийшло на цей раз. Тому, я попробувала ще гарячий кусочок пиріжка.  І залишилась не в захваті. На цей раз мені здалося, що я занадто багато положила моркви, у пирозі явно відчувався смак вареної моркви... Здалось мені, що требо  було б, покласти моркви менше, а борошна більше...

Але, коли  я попробувала пиріг вечором, то це було щось непередавано ідеальне на смак, і смак моркви вже не був такий нав'язливий, як в гарячому стані, а ізюмчик і горішки вносили свої нотки і було все надзвичайно смачно.


Допускаю, що любителям солодких пухких тортиків такий пиріг не сподобається. Але людям, що відмовились від цукру, або вирішили скоротити дозу солодкого - саме те.

Висновок такий: пироги замішані на бананах можна випікати і без розпушувача,  вони не будуть пухкими, але вони будуть смачними.

Для дорослого населення може бути слушним збільшення спецій. А ще, можливо, додати цитрусових ноток лимону чи апельсину. Ой, тримайте мене, а то я зараз такого напечу....

Їжте охолодженим!

Смачного вам, бананового та безглютенового!


Коментарі

Популярні публікації