Морквяно-банановий пиріг без розпушувача
Морквяно-банановий пиріг без розпушувача. Спроба №2.
Продукти:
яйця 3 шт (202 г зі шкорлупою)
банани 2 шт (207 г без шкірки)
морква 2 шт ( 400 г)
борошно кукурудзяне 1 великий стакан (120 г)
ізюм 2 жмені (60 г)
волоські горіхи (70 г )
куркума 1 ч.л.
порошок меленого імбиру 1 ч.л.
1. Збити яйця у круту піну. Мій міксер справляється з цією задачею за 5-6 хвилин.
2. Банани наріжте на кусочки і перетворіть на пюре за допомогою ручного блендеру, або будь-яким іншим способом.
3. Вмішайте бананове пюре у збиті яйця.
4. Додайте кукурудзяного борошна мілкого помолу, куркуму і імбир. Все гарненько вимісіть міксером на самій маленькій швидкості.
5. Моркву потріть на мілку тертушку і вмішайте в тісто.
6. Всипте в тісто ізюм та подрібнені волоські горіхи.
7. Висипте тісто у змащену кокосовим маслом форму.
8. Поставте випікатись у прогріту духовку на 180 С. Я тримала на такій температурі 15 хвилин. Потім зменшила до 150 С і випікала ще 25 хвилин. Загальний час випікання - 40 хвилин.
Потім пиріг стояв у духовій шафі ще пів-години.
Мені ж було невтерцець дізнатися що ж у мене вийшло на цей раз. Тому, я попробувала ще гарячий кусочок пиріжка. І залишилась не в захваті. На цей раз мені здалося, що я занадто багато положила моркви, у пирозі явно відчувався смак вареної моркви... Здалось мені, що требо було б, покласти моркви менше, а борошна більше...
Але, коли я попробувала пиріг вечором, то це було щось непередавано ідеальне на смак, і смак моркви вже не був такий нав'язливий, як в гарячому стані, а ізюмчик і горішки вносили свої нотки і було все надзвичайно смачно.
Допускаю, що любителям солодких пухких тортиків такий пиріг не сподобається. Але людям, що відмовились від цукру, або вирішили скоротити дозу солодкого - саме те.
Висновок такий: пироги замішані на бананах можна випікати і без розпушувача, вони не будуть пухкими, але вони будуть смачними.
Для дорослого населення може бути слушним збільшення спецій. А ще, можливо, додати цитрусових ноток лимону чи апельсину. Ой, тримайте мене, а то я зараз такого напечу....
Їжте охолодженим!
Смачного вам, бананового та безглютенового!
Коментарі
Дописати коментар