Печериці фаршировані пастою із тофу
Побачила королівські печериці і заклякла. Їх не можна було не купити.
Вони були великі, свіжі, і дуже красиві! Разом з печерицями прикупила кусочок тофу. Давно вже хотіла пофарширувати грибочки пастою із тофу. Але ж ще ні разу цього не робила. І все ніяк не могла приступитися до готовки.Пролежали вони в мене у холодильнику три дні, а вже на четвертий день взяла себе в руки і приступила до роботи. При тому, гриби свої кондиції не втратили. Що значить - королівські!
Гриби помила та повирізала ніжки.
Гриби помила та повирізала ніжки.
Мілко порізану цибулю попасерувала на кокосовій олії. Додала мілко порізані грибні ніжки, протушила все разом.
Ручним блендером розім'яла кусочок тофу з декількома ложками води і одною ложкою лимонного соку, 4 зубчиками часнику, сіллю, перцем і коріандром та порошком імбиру. Потім змішала із тушкованими грибочками та цибулею. Суміш повинна бути достатньо насичена - солоненька та гостренька, бо ж будемо вкладати її в доволі м'ясисті, товстенькі шляпки.
Нафарширувала сумішшю гриби, поставила випікатись у прогріту до 150 градусів духовку. Тримала хвилин 20. Пильно слідкувала, щоб не пригоріли. І вони, таки, не пригоріли. Тут ми повинні пам'ятати, що шампіньйони можна їсти і сирими, тому шкварити їх на високих температурах зовсім не потрібно, їх треба тільки трошечки пропекти.
Я думаю, таке блюдо можна віднести до категорії делікатесів. Як на мене, дуже вишуканий смак. Таке блюдо має єфектну форму і незвичайний вигляд. А трудозатрат мінімум. То тільки зважитись робити було важко, а часу пішло зовсім мало.
Дуже рекомендую.
Коментарі
Дописати коментар