Сирі фаршировані печериці
Фаршировані грибочки.
Зазвичай, такі блюда робимо на свята, і, якщо ми хочемо, щоб наші страви були ще і максимально корисні, то можна спробувати зробити сироїдний варіант цього делікатесу. Сирі печериці найперше спробувала у ресторані і, перш за все поцікавилась у офіціянта, чи не отруємось ми сирими грибами? Після того, сирі печериці куштувала неодноразово...
Підготовлюємо гриби: з допомогою ножа та маленької ложечки видаляємо у грибів ніжки, обережно робимо поглиблення у капелюшках, які будемо начиняти. Видаляємо стільки грибної м'якоті з гриба, наскільки це можливо без пошкодження дна капелюшка.
Печерички у сирому стані трохи сухуваті на смак, тому їх потрібно трохи помаринувати у нескладному маринаді, змішавши олію, лимонний сік, сіль та перець. Якщо ви маєте зовсім мало часу на маринування, то додатково можете попроколювати грибочки вилкою чи ножем, щоб краще просочувались.
Поки шляпки грибів маринуються, робимо фарш.
Для фаршу:
- ніжки та грибну м’якоть подрібнюємо мілко ножем або ж блендером,
- зелений кріп (мілко подрібнюємо ножем),
- зелена цибуля (подрібнюєм ножем),
- кунжут (подрібнюємо в кавомолці),
- лимонного соку або натурального яблучного уксусу (за смаком)
- сіль (краще гімалайську, вона пахне вареними курячими яйцями),
- горіхи (за бажанням).
Помелений кунжут добавляємо в такій кількості, щоби маса наша стала густою, як фарш. Ще раз пробуємо, на смак і, якщо нас все влаштовує – начиняємо та прикрашаємо шляпки.
Замаринувати печерички можна і в капустяному розсолі та найоригінальніший вигляд будуть мати гриби замариновані у капустяно-буряковому розсолі. Якщо їх залити розсолом на ніч, то до ранку вони набудуть розуватого відтінку. Далі - фаршируємо як описано вище. Доповню лише, що до фаршу можете додати спецій та наповнювачів, які вам спадуть на думку, або ті, які у вас є на даний момент в наявності. Це можуть бути очищене від скорлупи насіння соняшника чи гарбуза, це може бути мигдальний чи любий інший горіх. В фарш можливо додати моркву, селеру чи пастернак, любу зелень, авокадо... Тут - простір для фантазії.
Ось таку овочево-грибну тарілочку якось я нафантазувала з приводу одного із свят… Назвала цей шедевр «Розовий фламінго». Грибочки-фламінго поставила на озерце із капустяного рису (якшо щільний качан капусти натерти на терку, або пропустити через електром’ясорубку, то ми отримаємо капусту з маленькими подрібненими кусочками , майже такими, як рис. Натерту капусточку трохи пом'яти руками з сількою, перчиком, додати трохи рослинної олії та і подавати до столу в якості гарніру.) Для завершення всієї картини по берегах озера з капустяного рису виложила кусочки промаринованої з бурячком капусти.
В житті завжди знайдеться місце для фантазій, а особливо на ниві живої їжі.
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар