Котлетки м'ясні
Хто може спонукати жінку купувати м'ясо, молоти фарш і ліпити котлетки, якщо тільки в неї немає стабільного синдрому усталеної господині. На таке геройство її можуть спонукати тільки діти, або внуки, теж діти... дітей, або старенькі батькі, які теж уже стали дітьми...
Мене на це геройство спонукав підростаючий онук, який мені - сироїдці та вегетаріанці (ну, в минулому...), раптом заявив: "Хочу м'яса!"
Після такої заяви хочеш не хочеш, будеш і фарш крутити і котлетки ліпити. А котлетки треба зліпити не прості, а золоті! безглюте-но-ві!
Мені ніколи не подобалось додавання у фарш розмоченого в молоці батона, але, думалось мені, що без цієї акції котлетки не будуть м'якенькі, а, може, ще й розпадатись будуть?
Вирішила спробувати. Зробила фарш. Разом з м'ясом перекрутила часничок, цибульку і невелику морквину. Посолила, поперчила. Формувала за допомогою кукурудзяної муки. Не скажу, що мені сподобалось. Пальці були у липкій клейкій масі. Але ж так усі мучаться, думала я...
На слідуючий раз вирішила ризикнути і послати муку, хоч і кукурудзяну, на якнайдальшу полицю...
Котлетки із індичого фаршу ліпились прекрасно! Котлети із курячого фаршу були більш рідкішими, тому прийшлось набирати фарш ложкою. В такий спосіб котлетки виходили кругленькі.
але ж, ВИХОДИЛИ!
Вони виходили без батону в молоці! і без муки чи сухарів при формовці!
Господи, наскільки ж ми зашорені помилковими установками "як треба" і "всі ж так роблять"...
Відтоді, у нас все прекрасно. Котлетки безглютенові, та ще й з овочами. Овочей раз від разу прибавлялось все більше і більше. Співвідношення можна довести до 1х1, все залежить від сміливості господині...
М'ясну індюшину вирізку розріжте на невеликі кусочки, овочі також. Пропустіть все через м'ясорубку, поперчіть, посоліть, додайте яйце. На 1 кг фаршу - 2 яйця. Овочі можна класти любі - моркву, корінь селери, гарбуз, перець, цибулю, часник. На 1 кг фаршу від 400 до 800 г овочей.
М'ясну індюшину вирізку розріжте на невеликі кусочки, овочі також. Пропустіть все через м'ясорубку, поперчіть, посоліть, додайте яйце. На 1 кг фаршу - 2 яйця. Овочі можна класти любі - моркву, корінь селери, гарбуз, перець, цибулю, часник. На 1 кг фаршу від 400 до 800 г овочей.
Декілька практичних порад:
- формуйте котлетки невеликого розміру, щоб легше було перевертати.
- випікайте на середньому вогнику, бо, якщо на слабому, то вони пустять сок, а якщо на великому, то дуже швидко попідгорають.
- після того, як котлетки пропеклися і трохи зарум'янились з обох боків, їх потрібно пропарити. Якщо ви робите одну порцію, то накрийте кришкою і потримайте на маленькому вогнику, або залиште на теплій плиті. Якщо ви робите велику партію, то можете викласти їх на пательню з товстим дном на реберця, додати трохи водички і пропарити під кришкою на невеликому вогнику. Комусь це буде легше зробити в духовці.
Наснаги вам!
Сьгодні робила котлетки "для себе". І, щоб не заморочуватись із м'ясорубкою, купила готовий індюшиний фарш. Морковку, корінь селери і часничок потерла на тертушці, а цибульку мілко порізала. Котлетки трохи піджарила з двох сторін і залишила на теплій комфорці під кришкою на пів-годинки.
Які ж ті котлетки були смачні! М'ясо і овочі в одній упаковці! А кусочки цибульки були найбільшого розміру і вони не зовсім розм'якли, бо я ж їх дуже мало термообробляла, але вони були такі божественно смачні!
Сьгодні робила котлетки "для себе". І, щоб не заморочуватись із м'ясорубкою, купила готовий індюшиний фарш. Морковку, корінь селери і часничок потерла на тертушці, а цибульку мілко порізала. Котлетки трохи піджарила з двох сторін і залишила на теплій комфорці під кришкою на пів-годинки.
Які ж ті котлетки були смачні! М'ясо і овочі в одній упаковці! А кусочки цибульки були найбільшого розміру і вони не зовсім розм'якли, бо я ж їх дуже мало термообробляла, але вони були такі божественно смачні!
Коментарі
Дописати коментар