Сніданок з акацією

В багатьох країнах, у тому числі і в Україні, біла акація визнана в офіційній медицині лікарською рослиною.
Грона акації не тільки запашні, але і їстівні, навіть, смачні: солодкуваті і пахнуть свіжим медом. З квіточок білої акації можна приготувати чимало смачних страв, наприклад, світле запашне варення, салат, запіканку, смачний і корисний чай, підмішати в кашу, замішати в тістечка, зробити начинку для млинців і, навіть, зробити вино та засмажити котлети….


Останні тижні травню, як правило, напоєні солодкуватим, ніжним запахом білої акації…
В дитинстві ми не пропускали мимо це свято запахів і смаку. Яка ж то була насолода, їсти квіточки акації, сидячи на заборі… 


Акація давно застосовується в народній медицині. Квітки використовуються частіше,  їх збирають тоді, коли вони розпустилися лише наполовину, а листя і молоду кору - протягом усього теплого сезону - навесні, влітку і восени. Все це з успіхом застосовується для лікування застуд, запальних процесів, болів у шлунку і кишечнику, алергії, при кровотечах і гінекологічних проблемах, хворобах нирок і сечового міхура, невралгіях, ревматизмі, остеохондрозі, міозиті і т.д. 


Коли акація цвіте, в неї майже не видно листя, а вулиці міст і сіл наповнені пахощами - такі ароматні її квітки, і за це їх люблять бджоли, а дерево поважають бджолярі. Не дивно, - адже в період цвітіння, за 2-3 тижні, з одного дерева можна отримати до 8 кг меду - безбарвного і прозорого, з особливим тонким ароматом  і дивовижними цілющими властивостями.


Багато страв можна зробити із квіточок акації, але ж саме  краще, - просто додати їх в салат, любий салат, який ви собі зробите. Просто розсипте ці чарівні смачні лікувальні квіточки зверху на свій салат і з'їжте їх не вареними, не обжареними і не запеченими. 


 Все буде добре!

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації