Зелений супчик з дикоросами
Весною ми завжди їмо зелені супчики з дикоросами.
У квітні і, навіть, у травні бувають такі холодні дощові дні, що хочеться
забратись під ковдру і не вилазити звідти. Або вилізти, щоб тільки з’їсти
теплого зеленого супчику… А якщо його нема, то починаєш марити ним...
Готується такий супчик дуже просто. Спочатку нарізаєте декілька картоплин соломкою і проварюєте у воді хвилин 10. Потім додаєте мілко натертої моркви, мілко порізану цибулину та трохи нашинкованої капусти, проварюєте ще хвилин з 5.
Треба слідкувати, щоб було достатньо води, бо коли добавите багато зеленої маси, то буде густо, а хочеться ж щоб супчик був доволі ріденьким.
Якщо у вас із зелені є петрушка, то її теж, залюбки, можете
відправити до каструлі.
Підготувавши зелень, відправте її всю в каструлю, накрийте кришкою та виключте плиту. Це самий важливий момент у всьому приготуванні супу. Треба не допустити, щоби зелена маса кипіла. Нехай вона тільки погасить кипіння та зомліє. І трохи настоїться. Посоліть, поперчіть.
Коли ви будете розливати суп по тарілках, то у вас буде супчик із зеленню, яка не втратила свого кольору. І смак супу буде приємний і корисний.
Зазвичай, у такий легкий супчик хочеться додати ложку сметани. Та ще гарненько приперчити...
Наразі, надворі початок травня і кріп ще не зійшов, тому прикрасила супчик пагонами мокрецю. Смачно!
Смачного і вам!
Фото автора.
Дякую!!!
ВідповістиВидалити