Зелений супчик з дикоросами

Весною ми завжди їмо зелені супчики з дикоросами. У квітні і, навіть, у травні бувають такі холодні дощові дні, що хочеться забратись під ковдру і не вилазити звідти. Або вилізти, щоб тільки з’їсти теплого зеленого супчику… А якщо його нема, то починаєш марити ним...


Готується такий супчик дуже просто. Спочатку нарізаєте декілька картоплин соломкою і проварюєте у воді хвилин 10. Потім додаєте мілко натертої моркви, мілко порізану цибулину та трохи нашинкованої капусти, проварюєте ще хвилин з 5. 
Треба слідкувати, щоб було достатньо води, бо коли добавите багато зеленої маси, то буде густо, а хочеться ж щоб супчик був доволі ріденьким. 


Промиваєте букети лободи та кропиви, замочуєте їх хвилин на 20, потім нарізаєте на дошці. Лободу, якщо вона зовсім молоденька, можна нарізати прямо з стовбурцями. А у кропиви я, зазвичай, відриваю листячко, а стовбурці що, доволі грубі, викидаю.



Якщо у вас із зелені є петрушка, то її теж, залюбки, можете відправити до каструлі.
Підготувавши зелень, відправте її всю в каструлю, накрийте кришкою та виключте плиту. Це самий важливий момент у всьому приготуванні супу. Треба не допустити, щоби зелена маса кипіла. Нехай вона тільки погасить кипіння та зомліє. І трохи настоїться. Посоліть, поперчіть. 
Коли ви будете розливати суп по тарілках, то у вас буде супчик із зеленню, яка не втратила свого кольору. І смак супу буде приємний і корисний.
Зазвичай, у такий легкий супчик хочеться додати ложку сметани. Та ще гарненько приперчити...



Наразі, надворі початок травня і кріп ще не зійшов, тому прикрасила супчик пагонами мокрецю. Смачно!

Смачного і вам!

Фото автора.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації