кокосові печеньки



Який час настав, людоньки! Кокосову стружку можемо замішувати по пів-кілограма та ще й випікати! 


Раніше, купували невеликими порціями , розфасовану в невеликі пакетики та використовували тільки як прикрасу... Тепер, по інтернету можна замовити 1-2-3 кг по прийнятній ціні та й горя не знати... Тому, сьогодні ми робимо чисто кокосову випічку!


Беремо пів-кіла кокосової стружки.
4 яйця (чималенькі)
160 г цукру. Солодкоїжки можуть брати 200 г цукру.

Яйця збиваємо з цукром у гарненьку піну.
Додаємо стружку. Стружку я трохи подрібнила у кофемолці, про всяк випадок. Вийшло таке собі тугеньке тісто.
Далі вам треба буде скатати шарики, якщо нічого для придачі форми немає. А, якщо є, то беремо приладдя для ліпки і ліпимо. У мене знайшлись кулінарні щипчики для формування чогось круглого. Але я вирішила що мені більш до вподоби печеньки у вигляді полусфери. То я набивала тільки одну половинку і потім видавлювала їх деревяною паличкою. Здається мені що можна для такої справи скористатись силіконовими формами, якщо вони у вас є. Якщо нічого немає - ліпимо руками, в кінці кінців, - це домашня випічка! 



Виставляємо печеньки на деко. Особисто я, деко нічим не змащувала, по тій причині що в кокосовій стружці є залишки масла і за рахунок цього вони самодостатні.
Якщо поставити у прогріту духовку, то такі печеньки можна попекти всього лиш 15 хвилин при температурі 150 градусів. І ще трохи потримати при виключеній духовці. 

Сказати, що вони смачні - це нічого не сказати. Вони - суперсмачні! І, в міру солодкі. Зверху - хрусткий шар, а всередині - більш м'яка серцевинка.

Райська насолода!


Спроба №2 вийшла не такою вдалою. 
Чому? 
Я чомусь вирішила, що молоти кокосову стружку на кофемолці, щоб більше її помільчити, то зайва справа, що "зійде й так"... В результаті, тісто розпадалось і ніяк не хотіло склеюватись. Я, наївна, вирішила додати 2 ст. ложки кокосової муки. Все марно. Тоді я вирішла попрацювати з тістом ручним блендером, як відбійним молотком. Трохи вийшло його "відбити" і воно стало податливішим.

Готові печенюшки були більш жорсткішими і їх треба жувати з більшими зусиллями, хоча це і не так погано для зубів і щелепи...))

Коментарі

  1. Ну, Таня, ти мене завжди спокушаєш!!! Негайно замовляю кокосову стружку!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації