кокосові печеньки
Який час настав,
людоньки! Кокосову стружку можемо замішувати по пів-кілограма та ще й
випікати!
Раніше, купували
невеликими порціями , розфасовану в невеликі пакетики та використовували тільки
як прикрасу... Тепер, по інтернету можна замовити 1-2-3 кг по прийнятній ціні та
й горя не знати... Тому, сьогодні ми робимо чисто кокосову випічку!
Беремо пів-кіла кокосової стружки.
4 яйця (чималенькі)
160 г цукру. Солодкоїжки можуть брати 200 г цукру.
Яйця збиваємо з цукром у гарненьку піну.
Додаємо стружку. Стружку я трохи подрібнила у кофемолці, про всяк випадок. Вийшло таке собі тугеньке тісто.
Далі вам треба буде скатати шарики, якщо нічого для придачі форми немає. А, якщо є, то беремо приладдя для ліпки і ліпимо. У мене знайшлись кулінарні щипчики для формування чогось круглого. Але я вирішила що мені більш до вподоби печеньки у вигляді полусфери. То я набивала тільки одну половинку і потім видавлювала їх деревяною паличкою. Здається мені що можна для такої справи скористатись силіконовими формами, якщо вони у вас є. Якщо нічого немає - ліпимо руками, в кінці кінців, - це домашня випічка!
Виставляємо печеньки
на деко. Особисто я, деко нічим не змащувала, по тій причині що в кокосовій
стружці є залишки масла і за рахунок цього вони самодостатні.
Якщо поставити у
прогріту духовку, то такі печеньки можна попекти всього лиш 15 хвилин при
температурі 150 градусів. І ще трохи потримати при виключеній духовці.
Сказати, що вони
смачні - це нічого не сказати. Вони - суперсмачні! І, в міру солодкі. Зверху -
хрусткий шар, а всередині - більш м'яка серцевинка.
Райська насолода!
Спроба №2 вийшла не такою вдалою.
Чому?
Я чомусь вирішила, що молоти кокосову стружку на кофемолці, щоб більше її помільчити, то зайва справа, що "зійде й так"... В результаті, тісто розпадалось і ніяк не хотіло склеюватись. Я, наївна, вирішила додати 2 ст. ложки кокосової муки. Все марно. Тоді я вирішла попрацювати з тістом ручним блендером, як відбійним молотком. Трохи вийшло його "відбити" і воно стало податливішим.
Готові печенюшки були більш жорсткішими і їх треба жувати з більшими зусиллями, хоча це і не так погано для зубів і щелепи...))
Ну, Таня, ти мене завжди спокушаєш!!! Негайно замовляю кокосову стружку!
ВідповістиВидалити