Кетоцукерки із арахісовим урбечем
Кожен рік під Новий Рік знаходжу себе за виготовленням цукерок...
Раніше, це були сироїдні цукерки, а тепер вони в мене кетогенні...
На цукерках ці два способи харчування сходяться.
Кетозники вбачають в них основну рису - жир, вони їх так і називають - жиробомби. А сироїдам вони до вподоби тим, що виготовляються на низьких температурах і без випікання.
А рецепт один і той же. Якщо коротко - розтопити масло і вмішати в нього наповнювачі. Раніше, в якості підсолоджувача я вмішувала в них мед. Тепер же роблю із дозволеним на кетогенній дієті цукрозамінником ерітрітолом.
А ще, якось випадково, з'явились у моєму холодильнику арахісові урбечі. Одну баночку на гостинець привезли з Америки, а другу мені нав'язали наші місцеві виробники на пробу. Урбечі - це розмелені горіхи до стану пасти. Арахісовий урбеч дуже в'яжучий, просто так їсти його неможливо. З ним треба щось робити. Або його кудись додати, або в нього щось вмішати ... Прийшла ідея вмішати його в цукерки, як наповнювач.
Перший варіант цукерок в мене був таким:
кокосове масло - 100 г
еритрітол - 50 г
арахісовий урбеч - 200 г
кокосовая мука - 100 г
Кокосове масло прогріла на водяній бані і додала всі інші інгредієнти. розлила по силіконових формочках. Відправила в морозилку. Раніше я робила цукерки з какао маслом, тепер же захотілось зробити з кокосовим і розраховувала на масло в арахісовому урбечі...
Поки перша партія цукерок визрівала у морозильці, захотілось мені додати у масу, що залишилась, какао і керобу...Тому наступна партія вийшла вже більш коричневенькою, а наступна - ще більше...І було в мене цукерок, вже і не пам'ятаю, з скількома відтінками коричневого...
А потім мені здалося, що мало цукеркової різноманітності до Нового Року...
І я вирішила замісити ще одну партію шоколядних цукерок...
З таким вмістом:
кокосове масло - 80 г
масло какао -120 г
еритритол - 50 г
какао - 23 г (більше не було)
кероб - 60 г
кокосова мука - 50 г
Ранком наступного дня за горнятком кави пробували всі різновиди
цукерок... І, особисто я, (чоловікові було і так все добре) прийшла до висновку, що
всі цукерки треба переробити заново, тобто переплавити...
Світлі цукерки, що мали найбільший вміст арахісового урбечу, як на мене, були недостатньо солодкі і недостатньо тверді...Раніше я робила цукерки з какао маслом, тепер же захотілось зробити з кокосовим. З одним кокосовим маслом цукерки виходять м'які, в них недостатньо твердості. В наступну переплавку я додала какао масла і підсолоджувача... Спішила і не записала скільки було в грамах...
Всі відтінки коричневого сплавила в одну партію і теж з добавкою еритритолу і какао масла, для більшої твердості.
Шоколядні цукерки теж прийшлось переплавити. Вони були дуже солодкі. В них я добавила більше наповнювачів - арахісового урбечу і кокосової муки.
В результаті, вийшли дуже смачні цукерки зі "збалансованими смаками"... І, кому вони здалися "не збалансованими", нехай кине в мене камінь... Таких, слава богу, не знайшлося...
Не святі, як то кажуть, горщики обпалювали... не святі... І, не помиляється тільки той, хто нічого не робить...
Цукерки з вмістом арахісового урбечу вийшли смачні-смачні, ...ну, майже, як справжні!
П.С. так як було нароблено чималеньку кількість цукерок, вистачило ще на весь січень місяц. Розпробувати був час. Так от, найсмачніші вийшли середульші, коричневенькі. Це я так, для пам'яті, приписала...
Коментарі
Дописати коментар