Омлет з сулугуні




Загальновідомо, що яйця потрібно їсти, в ідеалі, з вареним  білком і рідким жовтком..., по простому, - зварені некруто...
Ну, поїси так місяць, другий, рік, два... Набридне ж, до чортиків!

І, потім, вирішиш зробити омлет. 
Не відразу, звичайно... Спочатку тобі буде страшно це зробити і ти будеш, як і раніше, варити яєчка в шкаралупі, поглядаючи на фоточки омлетиків і, навіть, відео, в якому показують як легко і просто це зробити... І ось, коли перед твоїм носом, в реалі, поставлять тарілку з омлетом у вигляді півмісяця з сиром всередині... ось тут твоє терпіння лопне і ти, боязко, подумаєш – так і я ж теж так можу ...

Елегантно розіб'єш два яйця в чашку і невимушено розмішаєш виделкою. Не треба намагатися збити яйця виделкою. Трохи перемішав жовтки з білками і - на гарячу пательню. Можна накрити кришкою, щоб верх швидше схопився.

А потім, на одну половину омлетику потрібно покласти пластинки тонко нарізаного сиру, а другою, вільною половинкою омлетику, накрити той сир. Досить просто це виходить, якщо озброїтися дерев'яною лопаткою і накласти достатньо жиру на пательню, щоб омлетик наш не прикипів до поверхні всім серцем... Але, якщо, всупереч всім вашим старанням, половинка вашого омлетику не досягне протилежного полюса щоб запечатати сир, і плюхнеться на півдорозі,не переживайте, тому що і так буде все дуже красиво... Ох, яка ж це невимовна насолода - споглядати поверхню розплавленого сиру...

А далі, можете створювати свою картину, в залежності від вмісту вашого холодильника.

У мене в холодильнику знайшовся томатний кетчуп для ротика і оченят.

Потрошка тушковані з овочами змістовно прикрасили верхню частину тарілки.

Солоні огірочки тонко порізалися і перетворилися на зачіску.


Ось так, несподівано, і народився розвеселий кетосніданок...





Коментарі

Популярні публікації