Творожна кетозапіканка


Кето випічка, рецепт


Важко взимку знімати "витвори мистецтва", - сонечка мало, туман, а то і дощ ... але як же класно зібратися і зробити смакоту собі і дорогим гостям... та, якщо ще ця смакота, за основними інгредієнтами, відповідає суворим канонам твоєї дієти, (нарешті! їхали ми їхали і, нарешті, приїхали ...). Цю запіканку тепер можна, цілком, назвати Кетозапеканкою! Хоча, фанатичні кетознікі скажуть що від деяких інгредієнтів, таких, як морква і курага, можна було б і відмовитися ... Але ми поки не фанатичні кетозніки, а початківці, тому дозволяємо собі деякі "пустощі" перехідного періоду ...

Отже:
  
сир (творог) - 800 г

яйця - 4 шт

кокосова борошно - 4 ст. ложки з верхом

ерітрітол - 1 ст. ложка з верхом

сіль - щіпка

морквина - 1 шт.

курага - жменя

 Збиваємо міксером яйця з дрібкою солі і ложкою ерітрітолу. Ерітрітол я попередньо подрібнила в пудру в кавомолці. Додаємо кокосове борошно. Спочатку я всипала 3 столових ложки борошна, а четверту всипала вже після сиру, тому що тісто здалося рідкуватим. Загалом, 4-а ложка борошна резервна, потрібно дивитися по консистенції тіста. Після борошна додавайте творог, обробивши його міксером. Морквину потерти на дрібну тертку. Вмішати в тісто ложкою.
  
Соду в творожні пироги я не додаю, вони і без соди гарно піднімаються.
  
Силіконову форму змастити кокосовим маслом і перемістити в неї половину тіста.
  
Курага. Якщо у вас курага суха  пре-суха, то має сенс залити її гарячою водою (невеликою кількістю) і залишити на ніч для розмокання. А потім вже порізати на більш дрібні шматочки і викласти на першу порцію пирога в формі. На курагу викласти другу частину творожного тіста.
  
Випікати запіканки потрібно на дуже м'яких режимах. Великим температурам тут не місце. Я пекла спочатку на 150 градусах, а потім перевела на 100. Потрібно не прогавити момент коли запіканка почне "підпікатись" і вчасно вимкнути духовку. Дати постояти в вимкненій духовці.
  
Дуже смачна запіканочка вийшла, тому вирішила увіковічити її у своєму блозі. 

Коментарі

Популярні публікації