Капустяні оладки




Капустяні оладки.

Всім вони гарні. І складом. І смаком.
  

шматок капусти - 400 - 450 г
 яйця - 3 шт
 кокосове борошно - 2 - 3 ст. ложки
 псилліум - 1 ст. ложка
 сіль - щіпка (2-3)

 за бажанням можна додати (або те або інше):
  
шпінат- 2 кубика
морквина - 1 шт

З цієї кількості продуктів у вас вийде не менше двох пателень оладок.
  
Шматок зимової тугої білокачанної капусти натерти на великій тертушці. Додати все інше. Вимішати ложкою. Тісто виходить досить густе, таке що дозволяє формувати оладки руками і викладати на пательню, гарно змащену смальцем.

Оладки прекрасно смажаться, перевертаються і не розпадаються. І що дуже радує, - вбирають в себе купу жиру. Не знаю куди він в них влазить, але скільки жиру не положу, в кінці приготування оладки будуть лежати на сухій пательні. На смак така велика кількість жиру в оладках  ніяк не відчувається, хіба що тільки добавляє смаку і користі...

Оладки дуже смачні, а для мене так і солодкі. У міру солодкі. Смак оладок не передати словами, треба їх спробувати і, я впевнена, що ви в них просто закохаєтесь. За рахунок свого складу (кокосовому борошну і псилліуму) вони мають такий незвичайний, ніжний, десертний смак... Я їм  їх з кавою, без жодних доповнень. Смакую, заплющуючи очі від задоволення... З одною філіжанкою кави з'їдаю вміст однієї пательні (8 - 10 шт).

Чоловік теж змітає таку порцію на сніданок. Тому, я завжди готую фарш для двох пателень, якщо ми вдома удвох.

Чоловік їсть млинці із сметаною. Мені ж, здається, що сметана збиває тонкий, ні з чим не зрівняний смак оладок.
  
П'ятирічний онук, теж, обожнює такі оладки, хоча ж, вони, практично, повністю складаються із капусти. Їсть він їх трохи политі медом.
  
Чудо, які гарні ці капустяні оладки!


Kira Gabbert: пребагато вдячна за рецепт!

 Дійсно чудо, а не оладки!

Нагадують Баунті!! За рахунок текстури тертої капусти, і смаку кокосової борошна.

Оладки Баунті - так сказали мої сімейні. Дуже задоволена.

Якщо з'їдати розумну порцію, 2-3 оладки, то не переберете вуглеводів.


Рекомендую!



Коментарі

Популярні публікації