Нутовий шоколадний пиріжок
- нут відварений 550 г
- цукор 140 г (6 ст. л)
- какао порошок 50 г (6 ст.л.)
- апельсин 1 шт (90 г соку)
- яйця 4 шт
- розпушувач 1 ч.л.
- порошок імбиру 2 ч.л.
- горіхи (по бажанню)
Нут замочити на ніч у воді. Вранці воду злити, долити іншу воду і варити на маленькому вогнику годину - півтори.
З апельсину зняти цедру тертушкою, вичавити сік. Сік влити у нут і, за допомогою ручного блендеру зробити пюре. Всипати туди ж какао, порошок імбиру, рпозпушувач.
Яйця з цукром збити у кріпку піну, додати нутове пюре і цедру апельсина. Все гарненько збити. Маса виходить не дуже густа, але й не рідка.
Вилити тісто на змащене жиром деко або в силіконову форму, присипати горішками і випікати 50 - 60 хвилин при150 градусах.
Тортик із бобових без муки робила вперше. Без хвилювань не обійшлось. До того ж, намагалась все зважити та записати. На фінішній прямій стало очевидним, що тісто дуже рідке. Для загущення додала ще одну ложку порошку імбиру (яrого вийшло 2 ч. л.), досипала ще какао порошку до 50 г (спочатку було 35 г), можна ще було спробувати ще якоїсь муки додати, але то вже в наступний раз...
Пиріжечку треба дати охолонути. Він тоді стає смачнішим. Тісто не бісквітне , але ж смачне і чимось нагадує трюфелі. Ще б трішечки цукру і був би повний трюфель... Нут взагалі не відчувається і ніхто про нього не здогадається, якщо ви самі не скажете. Гарно звучить апельсин зі своєю цедрою. А імбиру, певно, ще 2 чайні ложки можна додавати...
Пиріг, безумовно, заслуговує на почесне місце у кулінарному арсеналі. До того ж, я тепер знаю, що я буду випікати разом з приготуванням хумусу...
Коментарі
Дописати коментар