Форшмак з насінням чіа
Ікру я ще не зробила, а от форшмак вийшов.
З святкування Нового Року залишилось багато оселедця. Лежав він у мене вже почищений від кісточок і залитий оливковою олією. Лежав і думав, під яким же соусом його з'їдять на цей раз.
Перетворила я того оселедця в пюрешку з допомогою ручного блендеру, додала водички і всипала насіння чіа. Все строго на око! Це було вперше, це був експеримент і він проводився інтуітивно. Наступним разом все зважу і запишу.
Так от, скажу я вам, що експеримент вдався. Вийшла така собі симпатична закусочка, доволі солена, але якщо її намазати на якийсь шматочок хліба, то буде так смачно! У мене на фото форшмак намазаний на безглютенові кабачкові оладки. Дуже смачно!
Рецептів форшмаку існує велика кількість, з багатьма інгредієнтами. Але ж, усім відомо, що чим менше інгредієнтів, тим легше для організму. Ось, у нашому форшмаку всього два інгредієнта - оселедець та насіння чіа.
Насіння чіа містить:
• в 15 разів більше магнію, ніж у брокколі.
• в 8 разів більше омега-3, ніж лососеві.
• в 6 разів більше кальцію, ніж у молоці.
• в 6 разів більше білку, ніж у квасолі.
• в 3 рази більше заліза, ніж в шпинаті.
• в 2 рази більше калію, ніж в бананах.
• в 2 рази більше клітковини, ніж у висівках.
• в 4 рази більше селену, ніж в насінні.
• більше антиоксидантів, ніж в ягодах чорниці
Корисні властивості насіння чіа:
• покращує роботу травної системи.
• регулює масу тіла, звичайно, при правильному харчуванні та вживанні достатньої кількості води.
• покращує роботу серцево-судинної системи.
• знижує рівень холостерину в крові.
• 2 ложки насіння чіа забезпечують відчуття ситості, відповідно, відбувається зниження апетиту.
• покращує стан зубів та зміцнює кістки.
• талія стає тоншою, оскільки чіа регулює рівень цукру в крові, одну з причин появи жиру на животі.
Ну, а що ми отримуємо із оселедця?
Перш за все, Омегу-3!
Переоцінити роль омега-3 жирних кислот для нашого здоров'я важко - вбудовуючись в структуру мембран клітин, вони активізують їх функції, покращують живлення і обмінні процеси в клітинах. Така дія кислот важлива для клітин будь-якого органу і системи, але, найбільш, - для головного мозку, який споживає не менше 20% поживних речовин і енергії організму. Якщо мозку забезпечити життєзабезпечення в повній мірі, то автоматично покращаться пам'ять, здатність до навчання і концентрація уваги.
Перш за все, Омегу-3!
Переоцінити роль омега-3 жирних кислот для нашого здоров'я важко - вбудовуючись в структуру мембран клітин, вони активізують їх функції, покращують живлення і обмінні процеси в клітинах. Така дія кислот важлива для клітин будь-якого органу і системи, але, найбільш, - для головного мозку, який споживає не менше 20% поживних речовин і енергії організму. Якщо мозку забезпечити життєзабезпечення в повній мірі, то автоматично покращаться пам'ять, здатність до навчання і концентрація уваги.
Чемпіон за змістом омега-3 кислот - морська риба. Але, так як при термообробці кислота окислюється, втрачаючи корисні властивості, то ідеальний варіант - солона риба, і, оптимальна, - оселедець: її в розплідниках не вирощують, на відміну, скажімо, від сьомги, чи форелі, а значить, оселедець - абсолютно натуральний продукт.
Ну, а протипаразитарні програми - по розкладу...
Будьте здорові!
Коментарі
Дописати коментар