Пюре из кореня селери


Чомусь мені раніше і в голову не приходило зробити пюре із кореня селери. Спасибі добрим людям, - надоумили... Пюрешкою із кольорової капусти уже мало кого здивуєш, а от пюре із сельдерею, то дуже рідкісна штука. І я впевнена, що просто мало хто знає, що це можна робити... Дуже смачна і корисна штука стане у пригоді всім хто слідкує за своїм здоров'ям та формами. Пюре малокалорійне і низьковуглеводне.

Благо, зимою цього пузаня навалом у кожному супермаркеті і на базарах. Навчились українці вирощувати цей заморський овоч. 



Тому що, він дуже корисний!



Пюре із селери робиться таким  же чином, як і пюре із картоплі. Очищуємо шкірку, нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо водичкою і варимо хвилин 30-40. Потім, воду зливаємо (та не в раковину, а в окрему посудину, бо то дуже корисний бульйон), але не всю, частину залишаємо і погружним блендером робимо пюре. Варена селера дуже легко збивається і пюре із неї виходить ніжне-ніжне. Додаємо сіль, мселка, а хтось ще і сливки захоче долити. Із сливками, певно, вже дуже смачно буде... Я в свою першу пюрешку додала тільки солі та масла і зрозуміла, що тепер буду робити це блюдо частенько.

А ще треба буде спробувати запекти селеру у духовці в рукаві, або на пару у пароварці...


Коментарі

Популярні публікації