Шоколадний брауні з буряком


Буряково - шоколадний брауні.
Шоколадний. З буряком.
Та це ж просто поема!
Їхній какао та наш  буряк просто створені один для одного. 
Буряк дає і цукор і колір і купу мікроелементів до спільної справи...
Як можна було жити на білому світі, не спробувавши шоколадного брауні з буряком? Ну, як?

Треба терміново виправити хід історії!
Душа просила буряка не тільки у вінігрет...

Попався дуже дієтичний рецепт. Запідозріла, що вийде щось не те. Понашкрібала з інтернету всіляких інших рецептів і зкомпелювала свій по своєму розумінню та по своєму набору продуктів. Була впевнена, що перший млинець буде комом, але... 



...але, прем'єра, таки, виявилась вдалою. 

Ось який у мене був набір продуктів:

какао терте - 100 г
буряк приготовлений на пару - 350 г (у чистому вигляді)
яйця - 2 шт
цукор - 100 г (5 ст.л.) + 3 ст. л.
ванільний цукор - 1 пакетик
сіль - дрібка
розпушувач - 0,5 ст. л.

борошно:
кукурудзяне борошно - 5 ст. л. (а може й 6)
пшоняне борошно - 5 ст. л. (а може й 6)



Відварений бурячок потерла на мілку тертушку. Хоч і пишуть, що треба його перетворити на пюре, але я вирішила, що і так зійде.
Знайшла в себе шматочки тертого какао. Какао терте, це той продукт, який ще не розділили на какао-масло і какао порошок... Колись купувала його, щоб робити шоколадні цукерки, але смак мені не сподобався - надто різкий. Тому лежали в мене ці шматочки без діла і тут я вирішила запустити їх у справу. Розтопила на водяній бані.

Поки какао топилось, збила 2 яйця з цукром. Спочатку взяла 100г цукру, це 5 столових ложок, а потім ще 3 ложки всипала. Рознервувалась, буває. Всипала пакетик ванільного цукру, дрібку солі гімалайської та пів-чайної ложки розпушувача. Потім влила розімліле какао і швиденько його збила з яйцями. А вже потім додала буряк і далі вже орудувала ложкою. 

На цей раз вирішила випікати з кукурузної муки та пшоняної в рівних долях. Додавала  і дивилась на густоту тіста. Може я і по 6 ложок всипала. Тут я трохи втратила контроль. Тісто повинно вийти не рідким, але й не густим. 

Випікала на 170 градусах. Через 10 хвилин перевела на 150. Загалом, випікався, десь, хвилин 35-40. Коли учуєте дуже нав'язливий шоколадний запах - виключайте духовку, нехай пиріг доходить у теплій духовці. Через пів-години можете виймати.


Коментарі

Популярні публікації