чорна ікра з насіння чіа



Ось і збулася моя давнішня мрія - виготовити з насіння чіа чорну ікру.

Для цього треба мати, перш за все, - бажання, а вже потім -

насіння чіа, 
соєвий соус
порошок спіруліни

олію

сіль гімалайську


Дивно, але все це в мене було, тільки стояло на різних полицях...

Все надзвичайно просто: 

змішати насіння чіа з водою (якщо вода гаряченька, то насіння набухне хвилин через 15) 

додати соєвого соусу, порошку спіруліни і гімалайської солі мілкого помолу, влити олійку (в мене - оливкова та рижієва) все гарненько перемішати, попробувати і подумати чого ж добавити - води? соусу? солі? Солі треба додавати, таки, гарненько, бо ікру будете їсти не ложкою з банки, а намазувати тоненьким шаром на бутерброд...


Ось стільки чорної ікри вдалося наловити з п'ятьох ложок насіння чіа...


Я робила все на "око", тому приводжу  ще декілька орієнтов  них рецептів із інтернету, може якийсь вам більш приглянеться...
  
Насіння чіа - 3 ст.л. 
сіль гімалайсая рожева (можна замінити морською або чорної) - 0,5 ч.л.
водорість спіруліна в порошку - 1/3 ч.л.
вода - 0,5 стакану
лляне масло - 1 ст.л.

 складові:
1. 3 ст.л. насіння чіа
2. 2 ст.л. соєвого соусу
3. 1 ст.л. лляної олії
4. 2 ст.л. водоростей вакаме або норі (подрібнених в блендері або кавомолці)
5. 5 ст.л. води очищеної
  
складові:
1. 100 г насіння чіа
2. 200 мл води або більше (якщо знадобиться)
3. 2 листи листя норі
4. 2 ст.л лляної олії
5. 4-5 ст.л соєвого соусу або на свій смак
  
Необхідні продукти:
насіння чіа 3 ст.л
вакаме 10 гр
соєвий соус 2 ст.л
вода 8 ст.л
лляна олія 1ч.л
сіль за смаком

Спосіб приготування:
змішуєте насіння чіа з водою і соєвим соусом і залишаєте в холодильнику на ніч.
Потім домішуєте туди ж подрібнену в порошок водорість вакаме і лляне масло. Готово через 10 хвилин. Зберігати «ікру» в холодильнику.

Смачного!
Будьте здорові!






Коментарі

Популярні публікації